A programban kizárólag azok az intézmények szerepelnek, melyek a középfokú felvételi eljárásban megadtak tanulmányi területet, és feltöltötték az intézmény felvételi tájékoztatóját.

Az alábbi intézmények jelenleg szerkesztik tanulmányi területeiket, ezért a programban az intézmény tanulmányi területeire vonatkozó információk az adatrögzítés lezárásáig nem érhetők el.
A programban átmenetileg nem elérhető intézmények száma: 0 db KIFIR – szerkesztés alatt álló intézmények xlsx-ben

A programban megjelenő
intézmények száma: 797 db
feladatellátási helyek száma: 1241 db
tanulmányi területek száma: 7341 db


  KIFIR – országos adatok letöltése xlsx-ben

Felhívjuk a jelentkezők figyelmét arra, hogy a tanulmányi területek szövegei kizárólag a középfokú iskolai képzések legfontosabb – jellemzően a felvételi eljárásra vonatkozó – információit tartalmazzák, és nem nyújtanak teljes körű felvilágosítást a képzés egészéről, nem helyettesítik sem a középfokú iskolák felvételi tájékoztatójának megismerését, sem a további tájékozódást. Az intézmény által meghirdetett tanulmányi területekkel, felvételi tájékoztatóval kapcsolatban az adott intézmény tud további információval szolgálni.

A középfokú felvételi eljárás menetére vonatkozóan részletes információkat az Oktatási Hivatal honlapján – www.oktatas.hu – a Köznevelés/Középfokú felvételi eljárás/Tájékoztató felvételizőknek/Aktuális beiskolázási időszak (2019/2020. tanév) menüpontban találhatnak.

A keresőprogram tartalmazza a középfokú iskolák által a rendkívüli felvételi eljárásban meghirdetett férőhelyekre vonatkozó adatokat is. Amennyiben kizárólag a rendkívüli felvételi eljárásban meghirdetett helyek között szeretne keresni, kérjük, jelölje be az erre szolgáló jelölőnégyzetet.

Szakgimnázium (Technikum), Szakközépiskola (Szakképző iskola): A "Szakképzés 4.0 - A szakképzés és felnőttképzés megújításának középtávú szakmapolitikai stratégiája, a szakképzési rendszer válasza a negyedik ipari forradalom kihívásaira" című stratégia elfogadásáról és a végrehajtása érdekében szükséges intézkedésekről szóló 1168/2019. (III. 28.) Korm. határozat értelmében a Szakgimnáziumok 2020. szeptember 1-jétől Technikummá, a Szakközépiskolák Szakképző iskolává alakulnak.